tennisbana

Yttre inhägnader, tennisbanor, offentliga tennisbanor, trafik- och människoflöde. Sådana anläggningar och evenemang kräver effektiv säkerhet. Säkerhet och estetiska aspekter av stängslet är ofta viktigta, t.ex för att passa med det arkitektoniska konceptet på området. Evenemang kräver ett tillfälligt stängsel av hög kvalitet för att kontrollera trafik och människor.
Hela omkretsen av platsen är säkrad med hjälp av ett stängsel. Detta har en avskräckande effekt; det tyder på att tillträdet är reserverat för behöriga personer. Skjutgrindar, slaggrindar, vändkors och bommar ger nödvändig åtkomst för personal och andra behöriga personer.

Tennisbanan är ett område med ökad säkerhetsrisk. Här väljs ett staket med en fördröjande effekt för att skydda spelare och banan från obehöriga. Fördröjningsfaktorn (= den tid stängslet motstår obehöriga) definieras i relation till den tid då säkerhetstjänsten eller polisen måste reagera. Vändkors säkerställer kontrollerat tillträde av personal och tillträde för andra som har tillstånd att använda anläggningarna. Dessa kan exempelvis vara utrustade med en kortläsare, så den som är närvarande på platsen är känd vid alla tidpunkter.

Det är uppenbart att detta stängsel omger en zon med lägre säkerhetsrisk än tennisarenor. Ändå är det fortfarande en zon som bär sina egna risker. Obehindrat och oregistrerat tillträde för obehöriga personer måste hela tiden förhindras. T.ex. skulle ett enkelt vändkors och med kortläsare vara tillräckligt. Med tanke på det mindre antalet åskådare behöver skiljeväggen mellan allmänheten och spelarna inte vara så stor, men den behöver fortfarande finnas där.
Vid tennisarenor, som vid andra idrottsevenemang, svallar känslorna högt. Det är viktigt att flödet av supportrar och fordon strikt förblir avskilda. Detta gäller för vägen från parkeringen till banan och tillbaka igen. Vändkors används för att reglera och kontrollera supportrar och automatiserade hinder och grindar används i parkeringshus för att kontrollera åtkomst för fordon

De-fence tennisbanestängsel – ladda ner PDF

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Tennisbana

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Tennisbana

Tack för ditt meddelande