demex coating reportage

DemexCoating AB Reportage

Demex Coating i Smålandsstenar är helt unik med en pulverlackeringslina som klarar gods upp till 9 meter – och som dessutom lackerar på varmförzinkat.

– Vi är en av få anläggningar i världen som kan ta gods upp till 9,1 x 2,6 x 0,6 meter i vår helautomatiska ”Power & free”-anläggning, berättar vd Jeremy Malmström.

Unik förbehandling för varmförzinkat
Att man dessutom lackerar på varmförzinkat material gör anläggningen än mer unik. Många inom lackeringsbranschen avstår helt och hållet från detta eftersom förbehandlingen är så krävande för ett lyckat resultat.

– Och hemligheten med vår anläggning är just förbehandlingen. Vi använder en modern teknik som gör lackeringen hållbar, smidig och kostnadseffektiv med oslagbar vidhäftning, säger Jeremy.

God kapacitet för legolackering
Demex Coating är ett nystartat företag som vuxit fram ur moderbolaget Demex AB:s behov av pulverlackering. Demex som tillverkar stängsel och grindar i framför allt
varmförzinkat har sett en ökad efterfrågan på pulverlackerade produkter, och för att ta ett eget greppom processen valde man att bygga upp en egen pulverlackeringslina.

– Vi har god kapacitet att ta emot gods för legolackering och tillsammans med vårt moderbolag kan vi även utföra tjänster inom metallbearbetning, som kapning, borrning, laserskärning och svetsning, säger Jeremy. Förhoppningen är att företag med utmanande godsstorlekar och med specialbehov inom just varmförzinkat ska upptäcka möjligheterna hos Demex Coating.
– Vi tar oss an både små och stora uppdrag och vill växa med våra kunder, säger Jeremy

reportage

Flexibla och kundunika lösningar
Med den unika förbehandlingen och en högeffektiv lina minimeras cykeltiderna. Färgbyte sker på mindre än fem minuter och pulverboxen är utrustad med den senaste tekniken.
– Vi har en av marknadens modernaste anläggningar där för- och efterarbete pågår utan tidspress från lackeringslinan, vilket ger möjlighet till extremt flexibla och kundunika lösningar, säger Jeremy.

Ladda ner PDF 

DemexCoating AB Reportage

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

DemexCoating AB Reportage

Tack för ditt meddelande