Sverige behöver mer säkerhet

Vet du vad ett [Larmat Elstängsel] är?

Det kan enklast beskrivas som en spänningsförande larmdetektor.

Stängslet är uppbyggt av elslingor, av varvade plus- och minustrådar på cirka 15 cm avstånd, med en inbördes pulserande spänning på upp till 10.000 Volt.

Vi hälsar dig varmt välkommen, Simon Wilhelmsson, till oss på Demex! 👋🏻 Du är ny teknisk säljare för just detta område. Varför är just Demex larmade stängsel något helt unikt på marknaden?

-”Demex har finjusterat produkten så att den möter Svensk standard SS ISO 45001/14001 och 9001.

Detta staketlarm är patenterat och oerhört driftsäkert. Vi arbetar med ett digitalt och intelligent system som tolkar och analyserar information på ett tillförlitligt sätt.

En funktion som verkligen uppskattas av våra kunder är möjligheten att rigga en kamera och högtalare till systemet. Då kan ett vaktbolag sköta anläggningen online.”

Varför är detta system så populärt här i Norden tror du?

-”Det undviker många fellarm, som vanligtvis orsakas av kraftiga vindar, snö, grenar, fåglar och vegetation.

Vårt elstaket fungerar utmärkt även i just vårt nordiska klimat och har stor tolerans mot snö, is och kyla.”

Vid vilka situationer är det aktuellt att nyttja en dylik lösning anser du?

-”Vårt elstaket kan monteras både på befintliga staket, nya staket, panelstaket, palissadstaket med mera. Det kan även användas som till exempel överklättringsskydd på murar eller uppklättringsskydd på tak.

Stängslet monteras på insidan av ett vanligt stängsel och blir i normalfallet cirka 250 cm högt. Det kan i princip byggas hur högt som helst.”

Hur fungerar larmfunktion i stängslet?

-”Typiska situationer som åstadkommer larmutlösning är vidrörning eller klippning av tråden samt försök att manipulera systemet.

Systemet övervakar kontinuerligt förhållandet mellan den faktiska spänningen i tråden och den inställda larmspänningen.”

Hur fungerar stängslet med djur eller barn i närheten?

-”Du kan välja 8volt spänning på staketet. Det ger en stöt som du kanske upplevt vid en kohage? Denna nivå stoppar även vildsvin. Och skulle tråden klippas går larmet.

För att varna när larmet är på, kan du välja att ge staketet ett tickande ljud. Det finns verkligen massor av valbara möjligheter som ger dig kontroll över funktionen.”

Vad undrar du om denna unika lösning?

Sverige behöver mer säkerhet

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Sverige behöver mer säkerhet

Tack för ditt meddelande