nyheter

Så håller du dina husdjur svala och trygga i sommarvärmen

Sommaren är en härlig tid för både människor och husdjur, men den kan också vara utmanande när temperaturen stiger. Våra fyrbenta vänner är särskilt känsliga för värme och kan lätt bli överhettade. Här är några användbara tips för att hålla dina husdjur svala och trygga både inomhus och utomhus under sommaren.

1. Sval plats för vila

Skapa en sval och bekväm viloplats för ditt husdjur. Använd fläktar eller luftkonditionering för att hålla rummet svalt. Om du inte har luftkonditionering, placera en skål med is framför en fläkt för att skapa en enkel kyleffekt.

2. Begränsa fysisk aktivitet

Under de varmaste timmarna på dagen, vanligtvis mellan 11:00 och 16:00, bör du begränsa ditt husdjurs fysiska aktivitet. Planera promenader och lekstunder tidigt på morgonen eller senare på kvällen när det är svalare.

3. Svalkande mattor och kuddar

Investera i kylande mattor eller kuddar som är speciellt designade för att hjälpa husdjur att hålla sig svala. Dessa kan placeras på deras vanliga viloplatser och erbjuder en svalare yta att ligga på.

4. Hydrering är centralt

Se till att ditt husdjur alltid har tillgång till friskt och kallt vatten. Lägg gärna isbitar i vattenskålen för att hålla det kallt längre. Försäkra dig om att det finns flera vattenskålar placerade runtom i huset så att ditt husdjur lätt kan hitta vatten.

5. Anpassa dieten

Vissa typer av mat kan hjälpa till att hålla ditt husdjur svalt. Till exempel, frysta godsaker som isbitar gjorda av osaltad buljong eller vatten med frukt och grönsaker kan vara uppfriskande för både hundar och katter. Se till att frukterna och grönsakerna är säkra för ditt husdjur att äta.

Att tänka på utomhus 

Många av ovan tips är lika lämpliga utomhus som inomhus, men det finns några extra saker att överväga när ditt husdjur spenderar mycket tid utomhus. Säkerställ att det finns tillräckligt mycket skugga och begränsa mängden tid som ditt husdjur spenderar på varma underlag, till exempel asfalt. Under de allra varmaste dagarna kan det vara värt att investera i en liten plaskpool eller en anpassad kylväst.

Hur vet du om ditt husdjur är överhettat?

Till skillnad från oss människor har husdjur svårt att reglera sin egen temperatur eftersom de inte svettas. Därför är det extra viktigt att hålla koll på ditt husdjur under varma dagar, då överhettning kan få allvarliga följder. Detta gäller särskilt i varma fordon –  lämna aldrig ditt husdjur i en parkerad bil, inte ens med fönstren öppna, eftersom temperaturen kan stiga snabbt och bli livsfarlig.

Tecken på överhettning hos husdjur inkluderar kraftig flämtning, dreglande, letargi, snabb hjärtfrekvens, och i svåra fall, kräkningar eller kollaps. Om du misstänker att ditt husdjur är överhettat, flytta dem omedelbart till en svalare plats, ge små mängder vatten och kontakta en veterinär.

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att säkerställa att dina husdjur har en säker, sval och bekväm sommar. Det är viktigt att vara proaktiv och medveten om deras behov, särskilt under de hetaste månaderna. Så länge du håller ett öga på dina husdjur och vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder, kan ni båda njuta av sommaren tillsammans på ett tryggt och hälsosamt sätt.

Så håller du dina husdjur svala och trygga i sommarvärmen

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Så håller du dina husdjur svala och trygga i sommarvärmen

Tack för ditt meddelande