skandinaviens största pulverlackeringsanläggning
Pulverlackering är en snabb lackeringsprocess som också påvisas vara miljövänlig gentemot andra lackeringsmetoder som exempelvis våtlackering. Pulverlacken är ett förträffligt rostskydd i sig själv och har bevisat sig vara bättre än både elförzinkning och kommatering.
demex coating

Processbeskrivning

Produkten som lackeras jordas för att kunna leda ström. Produkten förbehandlas och sköljs i ett sista steg av med avjoniserat vatten för att pulverlackerings processen innebär strömladdning och el spänning. Pulverlacken i sin grundform är ett torrt pulver som sprutas på med luft genom det som kallas pulversprutor därefter körs den pulverbelagda produkten in i en härdugn där pulvret smälter och härdas och formar pulverlacken som till slut blir ett fastlimmat hölje runt produkten.

Förbehandlingen är viktigast

I pulverlackerings branschen så pratas det mest om vidhäftning och slutresultat. Dessa två faktorer påverkas till 100% huruvida produkten har förbehandlas innan man lägger på pulvret. Olika produkter kräver olika förbehandlingar. Bilindustrin t.ex. har satt sina krav och möbelindustrin har sina krav.

Först och främst så behöver man få bort smuts/ oljor och oxider på produkterna. Detta körs mest vanligtvis med kemiska avfettningsmedel. Är produkten förzinkad som exempelvis varmförzinkad så krävs det att man få bort den glatta toppytan och det gör man genom att etsa eller beta på ytan vilket idag har visat sig vara mest lönsamt genom en upphettad kemisk process.

Denna kemiska process etsar bort ytan och tillför ett skikt som sen påverka vidhäftningen av pulvret. Den kemiska processen sker i flera steg med tillförande av kemi och sedan sköljningar i olika steg för att få bort all smuts helt och hållet. Produkten måste sedan bli 100% torr och inta rätt svala temperatur innan pulvret kan appliceras.

ral colours

Skarpa färger och många valmöjligheter

Pulverlack går att få slät eller som struktur. Pulverlacken går att få fram i valfri RAL-Kulör eller NCS-kulör. Färgen kan vara högblank, matt eller exempelvis nånstans mitt emellan. Det mest fantastiska med pulverlacken är att färgerna blir strålande fina. Kulörerna blir skarpa och färgrika och ger slutprodukten ett enormt fint utseende. Även trista och de vi kallar negativa färger som exempelvis grått eller brunt blir oerhört angenäma, nästan så att man kan kalla dem färgglada. Pulverfärgerna oavsett färg i överlag ger ett djupt lyxigt intryck och kulörerna blir extremt tydliga.

pulverlackering

pulverlackering är populärt

Pulverlackering har blivit extremt populärt och troligtvis det mest framkomliga ytbehandlings metoden i modern tid. Detta beror på den prisvärda processen som ger produkterna en slitstark yta och en fin slät finish och samtligt strålande kvalité. Pulverlackerade produkter har ett långvarigt rostskydd och produkterna få längre livslängd vilket också gynnar miljön. Det finns miljontals med varianter av kulörer att välja mellan.

Vill du veta mer om pulverlackering?

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Vår pulverlackeringsanläggning

Demex pulverlackering är Skandinaviens största helautomatiska pulverlackeringsanläggning. 

Tack för ditt meddelande

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Pulverlackering