Historien om Demex Hundgårdar

Demex erbjuder tre olika varianter av hundgårdar för små, medelstora och stora hundar. Idag 2018, så löper försäljningen av de kompletta hundgårdarna och lösa sektioner/dörrar, på som aldrig förr. Demex tillverkar fortfarande dessa gårdar på egen hand men numera i gigantiska volymer, som levereras till merparten av Skandinaviens alla hundägare.

Läs mer om historien om Demex Hundgårdar

Historien om Demex Hundgårdar
Historien om demex hundgårdar

Byggde upp demex från grunden

Demex startades 1996 av David malmström

David Malmström som är VD för Demex startade sin firma 1996, genom att själv svetsa enstaka grindar som levererades till den danska marknaden. Framförallt till en kund som David hjälpte att vinna större stängselprojekt. Den danske kunden var en snäll och omtänksam man som räknade med låg resonabel marginal. David räknade också med samma typ av marginal och på så sätt vann de tillsammans många fina projekt. Efter ungefär ett halvår så blev det för mycket för David att jobba på så många olika områden. Han bestämde sig då för att ta risken och satsa fullt ut på sin egen verksamhet. David hade nu byggt upp kapital på nästan 300 000 kronor, vilket var en hel del på den tiden.

Demex kom igång på allvar

David jobbade i princip dag och natt med att kapa, borra, svetsa, organisera leveranser samt sköta pappersarbete och fakturering. Parallellt med detta så tog han samtidigt hand om sin familj, som då bestod av 7 barn och 7 barnbarn. Ett av Davids mål med företaget var att det skulle kunna förse alla i familjen med jobb. Demex berömda grindproduktion kom återigen igång. Nu med mer kontinuerliga leveranser till den svenska marknaden och till specifika stängselmontörer som var i direkt behov av kvalitetsgrindar. Grindleverantörerna som fanns på den svenska marknaden hade väldigt ont om konkurrenter och kunde därmed ha en orimligt hög marginal på sina produkter. Detta tyckte inte David var skäligt eftersom han anser att kunden inte ska behöva betala mer än nödvändigt. Därav uppstod Davids och Demex vision som lyder: “Att bli den säkerhetsleverantör som hus/företag och institutionsägare föredrar för att skydda sin egendom och dem som de bryr sig om, genom att utveckla kvalitétsprodukter som man ha råd med och gör livet bekvämt.” Efter en tid så blev det mer tydligt att David som ensam inte kunde driva all verksamhet på egen hand. Han valde då att anställa personal som skötte produktionen. Sakta men säkert växte verksamheten och Demex började tillverka grindar och stängseltillbehör i större serier.

GRINDPRODUKTIONEN BLIR GRUNDEN TILL HÖJDEN FÖR HUNDGÅRDSSEKTIONEN

Serieproduktionen av grindar bestod av en grindram med dimension 60×60 och med profiler som fyllning med dimension 20×20. Höjden på grindarna är 1950 + 300 mm för taggtråd. 1950 minus 60×60 bottenram och minus 60×60 överram innebär att höjden på 20×20 profilen som bygger fyllningen blev 1830mm. Detta gjorde med andra ord att Demex lagerförde väldigt många 20×20 profiler med längden 1830 mm. För att bibehålla rätt pris på råmaterialet (profilen 20×20 L=1830) så behövde man köpa in en viss volym. Volymen var väldigt stor och det var inte så bra att lagerföra så mycket ur ekonomisk synvinkel. Detta gjorde att David verkligen fick fundera hur man skulle hantera situationen. “Vad ska vi använda alla dessa 20×20 L=1830 till”, tänkte han. Hur ska jag få upp produktionen på grindar? Hur ska jag hitta fler kunder? Marknaden är ju så liten på grindar i Sverige! David hade heller inte tillräckligt med personal för att svetsa fler grindar till lager för framtida försäljning. På så sett blev 20×20 L= 1830 profilerna liggandes på lager hela säsongen fram till vintern.

DISKUSSIONEN KRING TILLVERKNING AV HUNDGÅRDSSEKTIONER BÖRJADE

När vintern kom så avtog försäljningen på grindar, vilket ledde till att Demex inte hade råd att låta personalen stå och svetsa grindar som inte behövdes. Man kan ju inte montera stängsel denna årstid och det är också lugnare för kunderna under vintern. Faktum var att de flesta av Demex kunder bytte jobb under vintern och arbetade istället med exempelvis snöröjning. Demex behövde därför hitta en produkt som kunde hålla produktionen igång under vinterperioden. Mats, som var en av de anställda kom på att hans hund behövde en rastgård som kunde skapas av nätsektioner med 20×20 ram. David och Mats diskuterade ifall Demex skulle börja tillverka och sälja hundgårdssektioner. Demex började konstruera hundgårdssektioner och hundgårdsdörrar. Sidoprofilen blev 20x20x1 L=1830. Nu hade man äntligen kommit på ett bra sätt att få upp volymen på dessa 20×20 L=1830 profiler. Bredden på sektionen blev 1200 mm, eftersom dessa skulle passa exakt på en fraktpall med just den bredden. Att utnyttja hela pallens bredd vid leverans är mest ekonomiskt. Än idag är sektionernas sidoprofiler 1830 mm och det märks att sidorna på sektionerna sticker upp 30 mm. Intressant att veta är att det finns konkurrenter, som än idag inte vet om denna bakgrund med höjden 1830 mm. De har gjort sektionen med exakt samma mått som Demex originalsektion. Detta får personalen på Demex att känna sig trygga med att man var först ute på marknaden med hundgårdssektionerna med storlek 1,8×1,2 meter.
Hundgård flexy

först på marknaden med kompletta hundgårdar

Demex hittade fler och fler kunder som nappade på detta och som köpte hundgårdssektionerna och dörrarna löst i storpack. Efter några år så kom internethandeln igång och man behövde hitta ett sätt så att kunden enkelt kan köpa ett komplett paket av sektioner och dörrar.

Då gjorde man en ordentlig kundundersökning och kom fram till lämpliga storlekar. I samband med detta tog man fram DEMEX STANDARD HUNDGÅRDAR och alternativet DEMEX BUSTER HUNDGÅRDAR, som skulle passa de olika hundarna och alla hundägare.

De hundgårdarna som togs fram och som Demex var först ut på marknaden med var:

Hundens Minigård. 9 sektioner och en dörr. 8,64m2 . Finns som standard och BUSTER
Hundens Mysgård. 11 sektioner och en dörr. 12,69m2 . Finns som standard och BUSTER
Hundens Lekgård. 19 sektioner och en dörr. 36m2 . Finns som standard och BUSTER
Hundens Drömgård. 27 sektioner och en dörr. 69,12m2 . Finns som standard och BUSTER

hundgardar

16-årig säljare fick igång försäljningen

Nu ville David att försäljningen av hundgårdar skulle komma igång ordentligt. Davids systerson ville ”extraknäcka” lite efter skoltid Han fick därför ta hand om försäljningen, med provision per såld hundgård som betalning. Första provisionen var 200 kronor per hundgård. Under en riktigt bra dag så kunde han sälja 10–15 hundgårdar och då blev hans provision väldigt bra.

Stjärnsäljaren som var 16 år vid tillfället, blev ansvarig och tog fram hela hundgårdsupplägget med kompletta gårdar. Han namngav även flera av de kompletta hundgårdarna. Försäljningen skedde mest via Blocket och togs först emot via telefon, ofta på udda tider som kvällar, nätter och helger. Utan säljarens insats på sin egen fritid hade Hundgårdsförsäljningen aldrig kommit igång.

Hundgård standard

KOMPLETTERING OCH FRAMTAGNING AV NOGGRANT CAD-RITADE BILDER​

Demex fortsatte att sälja dessa 4 hundgårds paket i flera år. Under årens lopp så dök det upp ett flertal konkurrenter, varav flera av dem faktiskt var exakta kopior av Demex hundgårdar. Dessa hundgårdar har exakt samma storlek på sektioner, exakt samma kombination av antal sektioner och dörrar på sina kompletta hundgårdar som Demex har.

Då gjorde Demex återigen en grundlig kundundersökning och kom fram till man behöver ta fram fler storlekar av hundgårdar. Man behöver också ta fram tydliga bilder som beskriver hur man kan sätta dessa sektioner och dörrar samman för att bygga sin perfekta hundgård.

De nya hundgårdarna som Demex tog fram och som de också var först ut på marknaden med var:

Hundens Idealgård. 15 sektioner och en dörr. 23,04m2 . Finns som standard och BUSTER
Hundens Rastgård. 23 sektioner och en dörr. 51,84m2 . Finns som standard och BUSTER
Hundens Triogård. 25 sektioner och 3 dörrar. 3 gårdar på 11,52m2 vardera (med gemensamma väggar emellan de 3 gårdarna). Finns som standard och BUSTER
Hundens Semigård. 28 sektioner och 2 dörrar. 2 gårdar på 25,92m2 vardera (med gemensamma vägg emellan de 2 gårdarna). Finns som standard och BUSTER
Husses Dubbel Lyxgård. 27 sektioner och 3 dörrar. 2 gårdar på 25,92m2 vardera (med gemensamma vägg och med dörr emellan de 2 gårdarna). Finns som standard och BUSTER

Hundgård buster

DEMEX HUNDGÅRDAR IDAG​

Idag 2018, så löper försäljningen av de kompletta hundgårdarna och lösa sektioner/dörrar, på som aldrig förr. Demex tillverkar fortfarande dessa gårdar på egen hand men numera i gigantiska volymer, som levereras till merparten av Skandinaviens alla hundägare.

Demex jobbar ständigt med förbättringar och är alltid öppna för att ta emot förslag och tips på hur hundgårdarna kan bli ännu bättre. Demex jobbar tätt med kunder och leverantörer som tillsammans utvecklar en oslagbar marknadsledande produkt. Försäljningen av hundgårdar sker idag mestadels via Demex webshop. Du som kund är alltid varmt välkommen att ta direktkontakt med personalen på Demex. Verksamheten bedrivs än idag av David och hans söner, som brinner för detta mer än någonsin.

Hälsningar Demex-teamet

Historien om Demex hundgårdar

Offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig inom kort.

Historien om Demex hundgårdar

Tack för ditt meddelande